fbpx
Cum să-ți creezi stilul personal? – Silvia Serban.eu

Moda se află într-o continuă stare de agitație, texturile și croiurile se schimbă de la un sezon la altul, de la un an la altul, toanele și accesoriile se schimbă și ele, iar ce rămâne în urma lor este ori o personalitate bine conturată ori un amestec de tendințe sau un dulap dezlănțuit fără un stil concret.

În ziua de astăzi sunt atât de multe tentații când vine vorba cu ce să te îmbraci, încât e tare dificil să înțelegi ce te avantajează, ce trebuie să lași în magazin și cum anume să asortezi, dacă nu ai un ghid personal sau nu ți-ai format un stil propriu.

Cum te îmbraci la birou? Sau dacă te duci la un cocktail? La o nuntă de după-amiază te îmbraci cu paiete? Oare îți vin bine pantalonii evazați? Etc.

Întrebările curg, nu-i așa? Ei bine, există un singur mod să le oprești: cunoscându-te pe tine. Întreabă-te ce-ți place. Ce te inspiră să te trezești dimineața cu energie și cum anume îți dorești să fie viața ta? Ține cont de stilul de viață pe care îl ai (una este să fii freelancer și alta să lucrezi în banking) când îți alegi ținutele, dar și de momentul din zi ori de accesoriile pe care le asortezi.

Cum să-ți creezi stilul personal? – Silvia Serban.eu

Când îți place de cineva al cărei (cărui) stil o (îl) admiri, întreabă-te:

  • Are un stil casual, sportiv sau sofisticat?
  • Cât de strălucitor apare în ochii celorlalți?
  • Ce este de admirat în acea ținută sau ce mă atrage exact?
  • Pare a se simți confortabil sau este mai degrabă un stil formal?
  • Personalitatea sau hainele ți-au captat interesul?

Esențial în acest proces de găsire a stilului propriu, care poate dura toată viața este să-ți accepți și să-ți iubești propriul corp. Te asigur că nu există vreo femeie care să fie perfect, dar perfect! mulțumită de corpul ei. Întotdeauna sunt mici lucruri ce ar putea fi îndreptate, micșorate, mărite șamd… Dar există acceptarea cu care să-ți îmbrățișezi feminitatea, formele și imperfecțiunea ta atât de perfectă, din care va răzbate de la o poștă siguranța de sine. Iar din momentul acela, stilul tău e pe jumătate găsit!

Cum să-ți creezi stilul personal? – Silvia Serban.eu

În găsirea stilului personal, îți recomand câteva idei:

  • Ține seama de forma corpului tău și alege haine care să avantajeze acele zone care sunt atuurile tale (picioarele, decolteul, brațele).
  • Nu dezgoli niciodată și picioarele, și partea de sus, dacă nu ești la plajă. Ori porți pantaloni scurți/ fustă scurtă cu o bluză ce-ți acoperă bustul, ori ceva lung și spatele gol, de exemplu.
  • Alege culori care te complimentează. Aici depinde de culoarea părului și a pielii: brunetelor le stă bine de obicei în culori tari, blondele preferă pastelurile și șatenele sunt pe la mijloc.
  • Alege una-două persoane pe care le admiri și analizează-le ținuta: de la coafură și până la accesorii. Ce-ți place, ce nu, ce ai purta din acea ținută.
  • Creează-ți un colț din dulap cu haine timeless, cele care sunt veșnic actuale, fără victimizarea dată de capriciile modei.

Stil cu voie bună îți doresc!

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro