fbpx
6 Idei pentru stilul tău – Silvia Serban.eu

Ne dorim să arătăm bine, să fim la modă, să fim admirați pentru că asta spune ceva despre noi – ne plasează în centrul atenției, iar reacțiile pozitive ne gâdilă egoul. Dar ca să obținem acest efect constant, ar trebui să purtăm aproape zilnic un dialog în oglindă. Limbajul hainelor poate spune uneori mai mult decât multe cuvinte pe care le-ai rosti. Așadar, îmbracă-te așa cum îți dorești să fii văzut(ă) și perceput(ă).

Frumusețea ar trebui să includă funcționalitatea. Alege-ți îmbrăcămintea și accesoriile care ți se potrivesc, pe care le simți aproape de tine și de pielea ta, cele pe care le simți ca vibrează cu energia zilei. Asta te ajută să te simți bine cu tine, să te concentrezi mai bine pe ce ai de făcut, îmbunătățindu-ți încrederea în sine. Ai observat că atunci când porți un articol vestimentar inconfortabil câteva ore, te face să te simți puțin ca diavolul tasmanian? Poartă atunci ceva comod, o haină ca o a doua piele, dintr-un material plăcut și în care să transmiți o stare de bine fiind tu însuți/însăți.

Există ținute formale care necesită o atenție sporită. Am citit un studiu care zice că dacă porți haine formale, te ajută să gândești mai creativ și mai abstract. Există un motiv pentru care liderii mondiali, politicieni și antreprenorii poartă haine formale aproape tot timpul. Dacă te îmbraci într-un costum deux-pieces, te-ai comporta și te-ai simți mai formal, iar oamenii te-ar percepe o persoană serioasă. A purta un costum arată profesionalismul dintr-un domeniu și indică că gândul îți este la afaceri. În plus, te face mai încrezător în tine. De asemenea, ținuta formală te ajută să te concentrezi. Asta nu înseamnă că nu-i poți adăuga un personal touch, acel ceva care să te reprezinte doar pe tine. Acesta e încă un secret al dress code-ului pentru self-esteem: nu există ținută standard căreia să nu-i poți insera un detaliu personal.

Se spune că dacă poți urmări tendința, poți domina tendința. Pentru o persoană care socializează și iese mult în oraș este important să rămână în trend. Dacă poți adapta la personalitatea ta ultimele tendințe, încrederea în sine primește un impuls. Pentru asta trebuie să te cunoști foarte bine – iar asta e de fapt cea mai grea parte a construirii unui stil personal: sinceritate față de sine, privirea onestă asupra propriei persoane. Este cea mai bună modalitate prin care să-ți transmiți mesajul. Folosește moda pentru a-ți deschide calea, pentru a deveni o inspirație pentru alții.

Alege culoarea hainelor în funcție de evenimentul la care participi și, mai ales, de starea pe care o ai. În mod cert, culorile se leagă de starea sufletească, iar emoțiile se reflectă în culoarea ținutei. O ținută roșie îți poate crește încrederea și te poate distinge de restul. Ai putea arăta mai puțin atrăgător într-un costum verde pentru o întâlnire, dacă ai fi simțit să porți alb și ai ales fără a fi atent(ă) la tine, când vorbeai la telefon, spre exemplu. Culoarea nepotrivită îți poate dăuna stimei de sine, așadar fii prezentă când îți alegi hainele pe care le porți! Culorile solide și dungile fac magie pe casualul formal. Găsește-ți culoarea potrivită stării tale și situația devine perfectă!

Stilul tău personal chiar contează! Atunci când îți construiești un stil, înțelege-ți atuurile, formele pe care dorești să le evidențiezi, descoperă tiparele și texturile cu care te simți confortabil, iar stilul care îți dă fiori și piele de găină este cel care te va alege și pe care îl vei alege. Este intersecția în care poți compara instantaneu privirile admirative și antipatiile (care de multe ori sunt invidii, nu?), dar și un barometru al imaginii tale publice. Încalcă convențiile, go the extra mile și îndrăznește să faci combinații vestimentare neașteptate.

Un look anume, purtatul unei pălării sau un model anume de rochie devine semnătura ta. Este un simbol unic pe care ți-ai dorit întotdeauna să îl porți și prin care să fii recunoscută. A avea propria marcă este ceva deosebit, prin care te evidențiezi față de marea masă a oamenilor. Personal, nu sunt întru totul de acord cu semnătura, pentru ca mă plictisesc repede, dar dacă ți-e teamă să încerci lucruri noi, păstrează o semnătură până vezi că nu mai stârnește “wow-uri” și apoi caută un up-grade. Alte exemple pentru a-ți alege un simbol care să te reprezinte ar putea fi un ceas clasic sau o centură de piele, un parfum anume, pantofi sau genți de lux ori bijuterii unicat. E o idee mai bună să alegi modele clasice (sau timeless). Asigură-te că semnătura îți este confortabilă, iar asta îți va oferi enorm de multă încredere.

Este evident că purtarea unui brand de prestigiu crește automat stima de sine în mare măsură. Transmiți lumii superioritatea financiară, faptul că ai acces la haine high end. Dacă aceste haine chiar te reprezintă și le porți cu plăcere, excelent! Dacă au ajuns în garderoba ta doar pentru că sunt din cele mai recente colecții, dar nu te reprezintă cu adevărat, vei avea mai mult de pierdut. Așadar, folosind aceste elemente, înțelege ce anume din modă îți este necesar și dă la o parte ce nu te servește. Alegerile oneste îți pot crește stima de sine, iar amprenta ta socială va deveni din ce în ce mai pregnantă. Dar durează, căci construirea unui stil personal este o călătorie către sine, de fapt. Gânduri bune să avem!

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro