Atelierele Ilbah

Sunt vreo trei ani de când predau design vestimentar la Ilbah și fiecare grupă e o nouă încercare. Chiar le spun cursanților că și eu am de învățat de la ei și uneori sunt câțiva care își amintesc la final și insistă să le spun ce am învățat eu de la ei. E o experiență singulară, pentru că sunt ca în fața unei oglinzi unice în care mă privesc și mai aflu despre mine.

Ilbah organiza celebrul Creativo care ținea câteva zile și unde se adunau specialiști, absolvenți și căutători de a-și împlini vise. De când cu distanțarea nu s-a mai putut, dar evenimentul s-a adaptat: întâlniri mai mici reunesc oameni cu întrebări și oameni care ar putea să le răspundă. Așa a fost și la întâlnirea la care am fost alături de Andreea Retinschi (fotograf) și de Elena Gemini (stilist). Am vorbit despre compromisuri… Hmm, le-am căutat mult, chiar am cerut o definiție că nu știam ce să răspund, am vorbit despre frustrări, greșeli, o da! Am făcut, nu multe, dar cu greutate. Am vorbit despre styling, fotografie, prețuri și, după cum au evoluat lucrurile, sunt sigură că a fost cu folos. Cel mai mult mi-a plăcut la final. După conferință, în drum spre casă, am primit un mesaj: “Mulțumesc mult, m-am simțit tare bine la conferință! M-am redescoperit, aveam nevoie…” Mesajul venea de la un fost cursant, chiar din prima mea grupă în calitate de trainer. Cursantul respectiv venea la fiecare curs de la Iași, acolo are un business, ceva cu automatizări, mașini, nu am reținut niciodată exact, dar a câștigat un premiu de design și a făcut o primă colecție. L-am dat ca exemplu că a găsit o nișă în care să își exprime creativitatea chiar și acum pe timp de criză.


Ce să vreau mai mult? Să învăț în continuare de la cursanți. Să aflu în ce mă pierd ca să mă regăsesc pe urmă, îmi dau seama unde nu pun suficientă atenție, unde nu am încredere suficientă în mine sau unde explodez de creativitate, unde pun semințe și le las să germineze, neștiind exact ce va răsări.

Gânduri bune să avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *