fbpx
Moon Top

Statisticile spun că femeile petrec în medie 2 ani și jumătate din viață cu întrebarea “Azi cu ce mă îmbrac?”. Ce înseamnă 2 ani și jumătate pentru cineva? O vacanță relaxată în jurul lumii, un master, doi copii… Oricum, înseamnă timp care ar putea fi altfel folosit. A evita această întrebare mai înseamnă și înlăturarea depresiei și anxietății apărute în urma indeciziei de a alege atunci când ne aflăm în fața monstrului numit dulap, încărcat bine cu haine cumpărate la impuls, pe care le îmbrăcăm rar sau niciodată. Ca să nu mai spun câți bani se cheltuie cu astfel de haine.

Scriitorul Jacques De Decker scria într-o nuvelă, referindu-se la acest imens organ numit piele: “Un simplu contact de epiderme și două vieți se contopesc… pielea n-are nevoie de cuvinte, de comentarii, epidermele își vorbesc, iar restul e tăcere… când două epiderme se plac, corpurile sunt ca două imense mâini care strâng… căci pielea este un obstacol pentru orice, cu excepția esențialului…”

Prin toate terminațiile nervoase, prin toată structura și celulele pielii trece esența noastră. Nu o putem ascunde. Ne vine la pachet. Haina chiar devine o a doua piele, pentru că nimeni și nimic nu stă atât de mult și atât de aproape de noi. Dacă pielea spune povestea trupului, haina spune povestea personalității. Ambele învelișuri se supun modei și tendințelor, deși de multe ori se luptă pentru exprimare liberă. Când sunt învinse, câștigă vitrina, produsul de larg consum care uniformizează siluete și personalități. Căci da, de cele mai multe ori cumpărăm cu ochii, nu cu sufletul.

Imaginează-ți că treci printr-un proces de analiză a personalității. Afli că, de exemplu, ești o empatică înnăscută care în prezent trece printr-o fază de personalitate analitică. Afli ce te stresează, ce cuvinte îți apasă unele butoane și începi să îți modifici stilul de comunicare. În plus, îți dai seama ce fel de oameni te înconjoară, iar în cazul în care nu vrei să declanșezi vreun război, ai mai multă înțelegere și deschidere pentru a crea o stare de bine în jurul tău. Așa se întâmplă și cu hainele.

Când știm ce fel de personalitate avem și în ce fel am metamorfozat influențele din mediu, când ne cunoaștem forma corpului și setăm niște intenții, cu ajutorul elementelor de design specifice se poate construi acel gen de garderobă care să onoreze spiritul, mintea și corpul, economisind astfel mai mulți bani pentru că, evident, nu vom mai cheltui din impuls, vom câștiga timp, iar acțiunea de a ne îmbrăca devine nostimă și nu stresantă, dispare depresia, pentru că va dispărea și incertitudinea, știind exact ce să purtăm ca să avem feedbackul pe care îl dorim. Asta se învață la cursul Don’t buy to buy.

În timpul unui workshop pe care l-am susținut la o companie, o participantă a avut o epifanie. A spus: “D-aia nu mă mai lasă fiica mea să cobor din mașină atunci când o duc la școală?! Spune că se simte stânjenită când mă îmbrac doar în trening și… îi influențez starea…”

În funcție de hainele pe care alegem să le purtăm, ne putem influența viitorul, putem fi ca un actor, aplaudat sau huiduit. Și întrebarea “azi cu ce mă îmbrac?” se poate transforma în “azi cum vreau să mă arăt lumii?”. În toată ambiguitatea în care trăim, eu sunt sigură de un lucru: că nimeni nu vrea să se arate urât, ponosit, de calitate îndoielnică… nu, toți vrem să ne arătăm frumoși, buni și împliniți. Atunci înseamnă că lumea ar putea fi un loc mai bun și mai frumos! Și cu ajutorul hainelor!

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro