fbpx
Do It Yourself – Silvia Serban.eu

Ce faci când te plictisești de o haină dar nici nu-ți vine să renunți la ea? DIY!
Do it yourself e generic spus, eu aici am ales să fac dintr-un palton o vestă pentru ca un palton se poate transforma în multe feluri. Și nu de plictiseală fac asta ci pentru că așa m-am format ca designer, deconstruind, adăugând sau renunțând la părți dintr-o haină pentru noi forme, de cele mai multe ori absolut originale. Singura condiție la care încă și eu mai lucrez încă este răbdarea la descusut. Nu-i ușor lucru să descoși…! Noroc că îmi funcționează autosugestia și mă liniștesc cu gândul că sunt la o terapie proactivă, îmi pun un podcast sau audiobook și… la treaba!

Do It Yourself – Silvia Serban.eu


Aici am ales un palton pentru că aveam câteva bucăți rămase în stoc și materialul extrem de comod la purtat mă chema să-și mai spună o poveste. În plus, croiala kimono mi se părea boring deja și vroiam puțină varietate. Mi se par foarte sexy vestele groase, de iarnă, purtate peste un top, eventual fără mâneci dacă personalitatea permite ☺️


La guler nu am umblat pentru că îmbracă foarte frumos și are din pornire un volum suficient de exagerat care să facă contrastul pe care mi-l doream cu lipsa mânecilor.

Do It Yourself – Silvia Serban.eu


Nu am descusut mânecile pentru ca ele erau deja drepte, ca la un tricou, și se cerea tot o linie dreaptă pentru vestă. Surplusul de la umăr a fost îndoit în interior și astfel am rezolvat și finisarea umerilor destul de elegant.

Do It Yourself – Silvia Serban.eu


Cu circumferința nu eram mulțumită și am creat niște nervuri egale ca grosime, aprox 2cm, dar inegale ca lungime, cusute pe fața materialului. Astfel a devenit și negrul mai vibrat, neplictisitor.

Do It Yourself – Silvia Serban.eu


Pentru a păstra un echilibru, în partea de jos a paltonului se cerea un alt gol. Doar că asimetriile pe diagonală la tivuri le-am tot văzut si m-am plictisit de ele.


Am tăiat totuși o bucată din laterala paltonului pe care am “umplut-o” cu un voal plisat, tot negru, ca așa îmi place mie, să combin negru cu negru ☺️

Mi-ar fi plăcut să las panoul plisat lung, ca o trenă, dar nu e în fiecare zi Met Gala așa că am lăsat o diferență de vreo 30cm între stofă și voal.

Do It Yourself – Silvia Serban.eu


Și voila, o vestă deconstruită, de mare success sezonul trecut, a trebuit să o produc în serie mai ales pentru Milano, că femeilor de acolo le place maxim să combine negru cu negru și cu negru!


Sigur, am avantajul unui atelier în care am materiale și tot ce-mi trebuie. Panoul plisat poate fi o fustă plisată sau încrețită, oricum trebuie ceva mai amplu decât circumferința vestei ca să para intenția mai hotărâtă. Cât despre negru, this is me însă se pot combina și materiale în contrast sau ton sur ton, imprimate, în special geometric. Se poate lucra și pornind de la un palton căptușit dar e mai mult de muncit așa că recomand un cardigan sau un kimono simplu.

Dacă nu ești genul DIY și n-ai chef de cusut și descusut dar îți place estetica de upcycling te aștept la mine la atelier cu haine care încă nu vor sa părăsească dulapul și le re-facem împreună. Promit să nu pun niciun audiobook dar un prosecco cu siguranță, ca să curgă poveștile!

Do It Yourself – Silvia Serban.eu

Te aștept și pe Intsagram cu un video despre procesul de DIY aici.

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro