fbpx
Femei orgasmice, litere printre dinți și bărbați cu chitară – Silvia Serban.eu

Chiar dacă nu aș fi lucrat înconjurată de femei, tot aș fi avut o mare admirație pentru ele! Atâta nehotărâre înconjurată de mister, atâta creativitate înfiptă în pragmatic și înconjurată de forme subtile și vulgare de umor nu le găsești decât la femei! E intrigant, e frustrant, le iubești, dar le-ai și zgâlțâi un pic! Și când mai dau de una frumoasă de mă lasă cu gura căscată cu atât mai mult mă simt atrasă de capacitatea femeilor de a face lumea minunată. 

O cheamă Inmaculata Cuesta și când la o mică întâlnire între prieteni am anunțat că le arăt o femeie orgasmică a tăcut toată audiența. Eu când am văzut-o, am crezut că e soră cu Penelope Cruz, deci înțelegeți ce zic… Și când cântă și oftează pe un “te quero” semișoptit… da, ți se înmoaie articulația care ține mandibula. Da, cântă în spaniolă și o să-mi fac și eu testul de ADN pentru că mă bănuiesc dacă nu prințesă în Alhambra, măcar crescător de lame prin Anzi.
Nu atât de frumoasă, dar la fel de dumnezeiește cântă, tot în spaniolă, Natalia Lafoucarde și zice ceva ce poate fi valabil pentru un amant, pentru un iubit care a înșelat sau pentru rochia pe care nu te-ai putut abține să n-o cumperi Soy ese vicio de tu piel, Que ya no puedes desprender, Soy lo prohibido,Soy esa fiebre de tu ser, Que te domina sin querer, Soy lo prohibido.
Și mai e una care e specială, și cum cântă, și cum arată, e un pic mulatră, rubensiană, cântă la contrabas în același timp cu o voce la care imaginația mea e limitată în comparații – Tonina Saputo.
La noi acasă au loc multe dueluri când vine vorba de muzică, la 17, 22, 50-52 de ani, preferințele sunt variate și orgoliile foarte mari, fiecare se laudă cu “pe vremea mea”, iar dacă avem și oaspeți, atunci lucrurile o iau razna până spre dimineață. Așa că, prin mijlocul verii, când ne-a dat dom’ profesor voie să ne revedem, prietenii au spus prezent și doi oameni tare dragi, Analia și Sorin, experți în muzică de sorginte latino sau blues ne-au vizitat. Am dat-o când pe jazz, când pe latino și flamenco, când pe simfonic și am închis… cred eu… cu Fărâmiță Lambru… ei au mai rămas, că eu aveam curs, deci au încheiat cu Uber-ul meu.
Așa le-am ascultat și le ascult până-n ziua de azi pe astea trei femei și multe altele, iar cosmeticiana, când vine să ma repare, îmi spune “pune muzica aia a ta, că e optimistă, parcă îmi merg mâinile singure”… nu e chiar optimistă muzica, dar nu neg că vibe-ul e special, unic și deschide niște canale de energie pozitivă. Și nu e muzica mea, e muzica culeasă cu multă pricepere.Pentru mine nu e doar muzică, e o nevoie venită din amintirea unei zile cu oameni pe care îi iubesc și cu care sunt de fiecare dată când o ascult și o apreciez în zilele astea mai mult ca niciodată. Și da, una din my guilty pleasures este poezia și muzica în spaniolă. Sunt cuvinte care dau bine doar cu limba între dinți sau lăsate să se termine între cer și pământ, la fel cum numai în gura lui Jim Morrison poezia americană capătă sonor. Iar de peste 15 ani, Analia se supăra când dau cifre, de când o cunosc pe ea datorită lui Sorin, cultura mea muzicală s-a îmbunătățit, pentru că da, sunt maeștri! De aia nu înțeleg muzica fără vorbe decât dacă e simfonică și de aia mă râcâie tehno sau electro sau rave… sunt neterminate, sunete la butoane fără nicio emoție. Așa că dacă sunteți aficionados ale vreunuia din stilurile astea, nu intrați pe link-urile de mai jos. 
Intrați pe YouTube și căutați cantece sorin vasilescu. Aproape 300 de cantece. Nu doar în spaniolă, relax, mai sunt și în greacă… și dacă Inma Cuesta nu vă place înseamnă că trebuie să merg la cursuri de perfecționare în estetică… Sau măcar o să vă intrige tangouri simfonice cântate în arabă că bănuiesc că un pahar de whisky și chitara lui T-Bone Walker sau B Minorul lui Clapton le-ați fumat deja. Dacă nu merge, măcar Djelem Djelem sau Il Volo sigur zguduie un atom într-o amintire… pff… ce combinații, Doamne, ce muzică fac oamenii! Vă rog să-mi înțelegeți admirația pentru că am fost la un pas de a fi unica repetentă la muzică în școala generală!

Și dați-mi, vă rog, o comparație pentru vocea Toninei!

Inma Cuesta YouTube

Natalia Lafourcade YouTube

Tonina Saputo YouTube

Am pus la întâmplare playlist-ul lui Sorin, să vedem unde se deschide… Playlist Sorin.

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro