fbpx
Silvia Serban

Las deoparte nostalgia unui nou an, bilanțul, rezoluțiile și toate chestiile standard și vă urez să aveți un an blând și generos, cu bucurii mari și mici! Pentru că… nu-i așa că e mai bine să fie calitate decât cantitate? Revenind la urare, îmi doresc un viitor mai luminos, mai darnic cu înțelepciunea pentru a lua decizii bune și a vedea mai multă frumusețe. Poate fi umană, materială, filosofică și utopică, dar ea trebuie să existe. Hrana sufletului a devenit esențială, un miez ce se cere văzut, admirat, povestit și împărtășit.

Am avut anul ce a trecut cel puțin două provocări personale în materie de modă. Și când spun asta, mă refer la decizia de a nu purta pantaloni o lună, iar cea de-a doua a provocat toate stihiile din mine să se înfierbânte numai la ideea de a alege conștient și voit roșul în vestimentație. Uhh, baby! Da, a fost post. Dar a fost mai degrabă un moment aha și o revelație în ambele situații. Prima mi-a oferit înțelegerea feminității într-un context mai larg. Cum se simte cu adevărat o femeie care nu-și neagă eul, nu încearcă să dobândească puterea și nici alte elemente care reclamă prea mult principiul activității (spre deosebire de cel feminin, al pasivității).

A doua provocare a însemnat renunțarea la negru pentru culoare. Noroc că am avut pauză între provocări. Dacă trebuia să port numai fuste și rochii, și toate să fie altă culoare, cred că ar fi fost de nepovestit… Nici nu vreau să mă duc cu gândul într-acolo!

În fine, cel puțin aceste două experiențe m-au surprins și pe mine. M-a uimit să constat că uneori aveam alte gesturi, unele care nu-mi erau apropiate, dar le-am îmbrățișat, înțelegând că transformarea vine din interior spre exterior și invers. Când am revenit la negrul meu iubit m-am simțit mai mult eu, dar și mai puțin. Nu știu cum să explic, dar ceva din mine s-a pierdut, dar m-am și îmbogățit. Am pierdut starea de obișnuință și m-am delectat cu noul. Am pășit în afara mea și am aflat că-s eu și acolo.

Așadar, cu rezoluțiile încheiate de mult, preschimbată într-un nou eu, nu pot decât să vă urez Să străluciți în tot ce faceți!

show
Select your currency
EUR Euro