fbpx
Piele – Silvia Serban.eu

Scriitorul Jacques De Decker scria într-o nuvelă, referindu-se la acest imens organ numit piele: “Un simplu contact de epiderme și două vieți se contopesc… Pielea n-are nevoie de cuvinte, de comentarii, epidermele își vorbesc, iar restul e tăcere… Când două epiderme se plac, corpurile sunt ca două imense mâini care strâng… căci pielea este un obstacol pentru orice, cu excepția esențialului…”

Pielea e o barieră pentru orice, mai puțin esența. Pentru că prin toate terminațiile nervoase și prin toată structura, prin celulele pielii noastre trece esența. Nu o putem ascunde. Ne vine la pachet. Haina chiar devine o a doua piele, pentru că nimeni și nimic nu stă atât de mult și atât de aproape de noi. Dacă pielea spune povestea trupului, haina spune povestea personalității. Ambele învelișuri se supun modei și tendințelor, deși de multe ori se luptă pentru exprimare liberă. Când sunt învinse, câștigă vitrina, produsul de larg consum care uniformizează siluete și personalități. Căci da, de cele mai multe ori cumpărăm cu ochii, nu cu sufletul. Iar pentru ca asta să nu se întâmple, îți recomand să înveți cum să faci asta, la cursul Don’t buy to buy.

Imaginează-ți că treci printr-un proces de analiză a personalității. Afli că, de exemplu, ești o empatică înnăscută, care în prezent trece printr-o fază de personalitate analitică. Afli ce te stresează, ce cuvinte îți apasă unele butoane și începi să îți modifici stilul de comunicare. În plus, îți dai seama mai ușor de caracterul oamenilor și, în cazul în care nu vrei să declanșezi vreun război, ai mai multă înțelegere și deschidere pentru a crea o stare de bine în jurul tău. Așa se întâmplă și cu hainele.

Când știm ce fel de personalitate avem și în ce fel am metamorfozat influențele din mediu, când ne cunoaștem forma corpului și setăm niște intenții, atunci ne aliniem personalitatea, intențiile și anatomia cu ce ne vine cel mai bine pe piele. Cu ajutorul elementelor de design specifice se poate construi acel gen de garderobă care să onoreze spiritul, mintea și corpul, economisind astfel mai mulți bani, pentru că, evident, nu vom mai cheltui din impuls. În plus, vom câștiga timp, iar acțiunea de a ne îmbrăca devine nostimă și nu stresantă, dispare depresia, pentru că va dispărea și incertitudinea și vom ști exact ce să purtăm ca să avem feedbackul pe care îl dorim. 

Până data viitoare, să fie bine și pace!

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro