fbpx
Socoteala de acasă... – Silvia Serban.eu

Socoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.eu

Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg…Nu mă refer la târg că și locație ci la Târgul de Crăciun de la Cluj. Ca un aproape bun antreprenor am făcut SWOT-ul, predicțiile duceau spre plus, dar ce să vezi, analiza asta nu a dat și direcția plusului!

Socoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.eu

Pentru un brand, participarea la un târg este un efort nevăzut nici de organizator nici de vizitator/buyer. Pentru participant, pe lângă pasiune, iubirea pe care o pune în fiecare item din colecție, selecție, etichetare, ambalare, mesaje în social media, boost-at postări… mai sunt un milion de întrebări … Oare o să placă ce am făcut? Oare o să vând? Oare o să am comenzi? Oare o să vina presa? Dacă mă fac de ras? Pentru un participant e un suflet pus pe tavă, alaturi de e alte suflete, și măria sa clientul aruncă, cu privirea, aruncă zâmbete și complimente, aruncă și cu mâna printre umerașe, aruncă și haine pe jos dintr-o supremația regatului pe care îl conduce.

Chiar dacă în postări nu apare, vă jur că am participat la Târgul de Crăciun de la Cluj, și eu și celebrele Fandacsia și Florentina Giol! Jur! Și le amintesc pe ele pentru că noi am fost gașca venitelor din afara orașului.
E drept, în goana plecării eu am uitat de branding și mi-am pus numele pe o sacoșă de ambalat… poate de-aia nu au apărut poze cu mine 🙁 bulina neagră pentru mine. Dar asta nu a părut să fie un impediment.
Și de aici vine nepotrivirea cu socoteala de acasă. Am fost supersurprinsă de reacția vizitatorilor, sigur, mai mult la feminin.
Nu mi-am imaginat că ceea ce fac este atât de căutat la Cluj.
Nu mi-am imaginat că sunt cliente care vin cu poza de pe site la târg să caute fusta cu volume!
Din nici o analiză nu ar fi rezultat că m-aș fi simțit aproape rușinată de laude, complimente, uimire că sunt prezentă chiar eu, măria mea, la târg!!! Mulțumesc, Corina Gherman!
Și cum să nu fiu, prezentă, doamnelor?! Când eu sunt o egoistă și o oportunistă!? Când nu ratez nici o ocazie de a vă prinde privirea, să intuiesc ce gândiți, ce ați vrea să spuneți dar ceva nu vă lasă…!!! Chiar și când treceți cu mâna printre umerașe și-mi vine să vă spun “mai cu grijă că e munculiță acolo…” nu-mi vine, că îmi imaginez că răsfoiți un Vogue și îmi face bine…
Cum să nu fiu prezentă când Olga Stanciu așteaptă de un an niște inele, nu pot să zic decât… chapeau bas. Când Ancuța Radu este prezentă la toate evenimentele mele de Cluj… spun doar “îți sunt recunoscătoare”. Iar Carmen Petcu… ce să zic, e pe red carpet între București și Cluj.

Socoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.eu
Dacă n-aș fi fost prezentă aș fi ratat și ocazia de a mă simți răsfățată de organizatori, extrem de atenți atât cu noi, participanții cât și cu oaspeții… Mulțumesc Anca, ai făcut totul să fie impecabil.
Asta așa, doar câteva exemple, că mai sunt multe, poate fac un youtube despre asta.
Am participat pentru prima data la un eveniment de genul acesta la Cluj și concluzia mea este: clujencele sunt mult mai pretențioase și mai atente la detalii decât bucureștencele, dar în echilibru vine curajul de a experimenta fară a caută un eveniment pentru asta, al bucureștencelor.
Deci, eu zic că avem egalitate. Cine știe ce rezultat ar fi dacă aș merge la … Caracal…!
Și cu ocazia asta, ca designer ce îmi respect definiția, adresez o întrebare marketerilor: cum ar arata SWOT-ul daca s-ar adaugă și “iubire de oameni”? La cât s-ar evalua în bani? Cum s-ar analiza? Waiting for reply :))

Socoteala de acasă... – Silvia Serban.euSocoteala de acasă... – Silvia Serban.eu

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro