fbpx
Stau să Plec - o colecție pentru femeia care nu-și amână dorurile – Silvia Serban.eu

Precum un desert care trebuie să stea la frăgezit, apoi preparat cu drag și supravegheat din când în când la cuptor, colecția pe care am pregătit-o pentru sezonul în care intrăm este una de suflet, în care am adăugat, ca de obicei, o părticică din mine.

Probabil și incertitudinea în care ne-am tot răscolit interioarele a început să-mi dea vești că vrea o plimbare, însă e clar că suntem multe și mulți cu gând spre călătorit, vizitat sau revizitat locuri noi sau dragi (sau, de ce nu, ambele)… ba chiar cu dor de experiențe noi și cu chef de îndrăgosteală de viață. Și uite așa, colecția de Primăvară-Vară 2021 nu degeaba se numește Stau să Plec.

Stau să Plec este o stare, nu o acțiune. Este despre frustrare și dor, despre furie si alint, este atunci când îți arunci hainele pe jos și te aștepți ca cineva să se apropie și să te ia la întrebări despre cum te simți. “Stau să plec” vine atunci când o stare nouă încă n-a pătruns în locul lăsat de ceva vechi și știut. Ca atunci când, deși hainele de vară le-au înlocuit pe cele de iarnă, mai rămâne un pulover moale la îndemână pentru nevoia de îmbrățișări. 

Stau să Plec - o colecție pentru femeia care nu-și amână dorurile – Silvia Serban.eu

La prima vedere materialele par rigide, dar o simplă atingere ar convinge că pielea s-ar bucura de un contact mai lung cu moliciunea și fluiditatea, ca într-un preludiu nesfârșit, ca într-un “lasă-mă, dar vino mai aproape”. Croielile sunt lejere, iar pantalonii, jachetele și unele bluze au aspect androgin. Asimetriile accentuează nehotărârea între lung și scurt lăsând loc pentru crearea de suprapuneri cu alte lungimi de straturi. Ținutele conțin mult bumbac, in, tencel și vâscoză și absorb in totalitate lumina sau o resping ca și cum ar fi o apă care lucește. Piesele modulare sunt de data aceasta înlocuite de produse care pot fi purtate pe ambele fețe și sunt croite din materiale ce rezultă din croirea altora, reducând astfel consumul la zero.

Germinarea acestei ultime colecții a început mai demult, pe vremea când plecările nu erau o problemă și dorul de ducă putea fi alinat oricând. Aproape întotdeauna în călătorii cauți să te bucuri relaxată de haine ca să poți admira noutatea fără constrângeri. Parcă nu mai e la fel de nostim dacă te strânge o curea sau te stânjenește cuta de la pantalon. Astfel am gândit și eu hainele colecției Stau să Plec – cu gândul la confort. Pentru că atunci când stai să pleci e mare nevoie de haine chic, dar și de mișcări fluide.

Rămâi pe frecvență, Stau să Plec vine în curând la tine!

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro