fbpx
Tendințe de weekend în moda străzii – Silvia Serban.eu

Am fost si eu curioasă să văd ce și cum anume poartă bucureștenii în privința hainelor la final de săptămână. Nu în mall, ci pe stradă. Nu am mai ieșit de foartă multă vreme în centru în timpul zilei. În cele mai dese întâlniri cu orașul, am avut senzația stranie că Bucurestiul arată ca un târg obosit în care iese lumea pe ulița principală când se închide Calea Victoriei, iar asta nu mi se pare nimic de secol 21. Aveam poftă să iau pulsul urbei, așa cum am făcut-o și la Cluj, ce-i drept că acolo am ieșit în timpul săptămânii.

Uite așa, am luat-o la pas dinspre Casa Vernescu spre Ateneu, scrutând în jur cu veșnica-mi curiozitate.

În București nu mi s-a părut o mare diferență față de perioada din zilele lucrătoare când vezi mai mulți oameni la costum. Mă rog, îi vezi mai mult în zonele gen Pipera sau Piața Victoriei, dar și în rest. Îmi plac bărbații care s-au relaxat și poartă converși la pantaloni de costum ori o cămașă mai fistichie cu pantaloni de doc, dar tendința hipsterească pe care o recunoști prin barba lungă (ce s-o fi întâmplat cu bărbile scurte și îngrijite oare? Au crescut între timp?) și gleznele descoperite obosește privirea și înmoaie apetitul.

Și cum mă plimbam eu așaaa… pe Calea Victoriei, care a devenit și pietonală de ceva vreme, numai bună de plimbat pe ea în weekend, mi-au căzut ochii pe jos, i-am ridicat și mi i-am pus la loc.

Trening. Of. Să zici că deh, e relaxare, dar totuși… nu ești la sala de sport! Ești la plimbare. Meriți să accesorizezi converșii ăia cu o pereche de pantaloni zen ori cu o rochie!

Mergem mai departe.

Rochii vaporoase. Bun până aici, zic. Cobor privirea și întâlnesc platforme. Îhhh!

Treningul și platformele mi-au atras atenția și pentru că am discutat despre ele în The Chocolate Box, dar mi-a plăcut să văd și rochii mai puțin conservatoare și mai șui (doar două, din păcate) și pantalonii boyfriend cu cămăși lejere ori topuri.

Pentru că am fost prea atentă la ce se întâmplă în jurul meu, am uitat să fac poze, am filmat doar cu privirea, dar data viitoare sigur am să exemplific cu instantanee.

Mi-a mai plăcut atmosfera de relaxare și șpriț (sau bere) care aduce cu cele ale orașelor cosmopolite și care m-a îndemnat și pe mine la o ședere nu prea lungă, pentru că acasă m-aștepta tribul meu.

show
Select your currency
RON Romanian leu
EUR Euro